fbpx skip to Main Content

Vælgerne: V mest EU-positiv

Altinget.dk har offentliggjort en ny meningsmåling foretaget af A&B Analyse. Den viser vælgernes opfattellse af, hvor EU-posive partierne i Folketinget er.

Venstre topper som det, der opfattes som mest EU-positivt efterfulgt af hhv. Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti og Det radikale Venstre.
Vælgerne har ikke bemærket, at de konservative sidste år vedtog på deres landsråd, at gøre partiets program langt mere EU-kritisk. Men de nye kritiske toner er måske heller ikke markeret så tydeligt af partiets folketingsgruppe.

I den EU-kritiske ende opfattes Enhedslisten som mest EU-negativt. Partiet er da også det eneste parti på Christiansborg, der i sit program går ind for udmeldelse Næstmest kritisk opfattes Dansk Folkeparti ikke så overraskende.
Men at SF opfattes mere EU-kritisk end Liberal Alliance (LA) kan måske undre, trods den seneste tids antydning af et skifte i LA i mere EU-positiv retning. Mens SF kun vil bevare euroundtagelse, har sagt ja til finanspagten og ikke virker sønderlig kritiske overfor bankunionen, så vil LA bevare både euroundtagelsen og den retlige undtagelse, de er modstandere af finanspagten og bankunionen – og kræver folkeafstemning om sidstnævnte.

Læs mere på Altinget.dk/eu

Back To Top