fbpx skip to Main Content

Danskerne ønsker ikke EU-skat

En ny meningsmåling lavet af A&B Analyse for Altinget | EU viser, at 62,3 pct. af danskerne ikke mener, at EU skal have lov til at opkræve skatter eller afgifter. Kun 22,7 pct. mener, at det er en god ide at indfører EU-skatter eller EU-afgifter.
At opkræve skatter og afgifter har indtil nu været et anliggende for de enkelte medlemslande, men i går blev det bekræftet at EU-kommissionen planlægger at inddrage skatte- og moms-politikken i det fremtidige EU-samarbejde.
I sidste måned fremgik det i et brev fra Udenrigsminister Lene Espersen til EU-parlamentariker Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, at regeringen vil bruge det danske EU-formandskab i første halvår af 2012 til at arbejde for nye EU-afgifter, hvilket hun efterfølgende bekræftede for Folketingets Europaudvalg.

– Befolkningen ønsker tydeligvis ikke, at EU skal have lov til at opkræve skatter og afgifter. Det må give stof til eftertanke for regeringen som allerede har tilkendegivet, at de vil arbejde for nye EU-afgifter. Jeg opfordrer derfor på det kraftigste regeringen til at lytte til befolkningen og sige klart fra overfor, at EU skal have nye skatte- og afgiftsindtægter udenom bevillingerne fra de nationale parlamenter, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU.


Se målingen hos Altinget – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top