fbpx skip to Main Content

EU bør sige undskyld til resten af verden

Debatindlæg bragt i Flensborg Avis 15. juni 2010

Dan Jørgensen, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, skriver i Flensborg Avis den 11. juni, at regeringen bør sige undskyld »for den ringe indsats på klimatopmødet«. Og selvfølgelig bærer regeringen i topmødets værtsland sin del af ansvaret for den skandaløse klimafiasko.
Men Dan Jørgensen fortrænger EUs rolle i den sammenhæng.

»Skurkene er især USA og EU , som ikke har påtaget sig deres ansvar«, konstaterede Greenpeace umiddelbart efter topmødet, ligesom Mellemfolkeligt Samvirke sagde, at »EU mistede sin lederrolle på klimaområdet«.
EU har konstateret, at CO2-udslippet skal reduceres med mindst 30 procent inden 2020, men fastholder fortsat krampagtigt kun at ville reducere med 20 procent.
Samtidig står det nu klart, at en stor del af EUs klimabistand til indsatsen i de fattige lande bliver taget fra ulandsbistanden. Hvis der er nogen, som især bør undskylde, så er det EU .

EUs »førertrøje« er giftig-gul og ikke grøn. Hvis verden skal have en chance for at undgå den totale globale klimakatastrofe, så skal der andre boller på suppen end EUs. Danmark bør selv påtage sig ansvar, gå foran og ikke vente på EU .

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top