fbpx skip to Main Content

EU midler går til israelske bosættere

Til trods for at israelske bosættere, samt bosættelser i de besatte områder i Palæstina, er ulovlige ifølge folkeretten, deltager og modtager den israelske bosætter virksomhed Ahava – Dead Sea Laboratories, forskningsmidler af EU.

Ahava hører både geografisk og ejermæssigt til det Døde Hav bosættelsen på Vestbredden, hvor virksomheden udnytter palæstinensiske naturressourcer til sine produkter. Begge dele i direkte strid med folkeretten.

Hertil kommer at Ahava produkter fremstillet i Vestbredden, ifølge organisationen The Coalition for Women for Peace, mærkes som israelske produkter, hvilket er vildledende og en implicit anerkendelse af at de besatte område er en del af Israel.

Ahava deltager i flere forskningsprojekter finansieret af FP7, The Seventh Framework Programme for Research and Technological Development, der er EU’s hovedinstrument for finansiering af forskning.

EU er med andre ord med til at finansiere forskning foretaget af en virksomhed, der strider mod folkeretten, såvel som EU’s regler om præference oprindelse. Ved fortsat at yde støtte og give midler til denne virksomhed, støtter EU den israelske besættelses ulovlige aktiviteter i Palæstina.

Back To Top