fbpx skip to Main Content

EU-parlament truer med at blokere for bankunion

Efter et møde mellem EU-parlamentets politiske gruppeformænd står det klarrt, at EU-parlamentet er klar til at forkaste aftalen om bankunionen, som Rådet havde nået frem til inden jul.

Tvisten handler om den fælles pulje af penge, som skal dække omkostningerne ved bankkrak. Planen er, at der på lang sigt skal opbygges en fælles europæisk fond på 410 mia. kr. Men indtil den bliver oprettet, så skal der være et netværk af de forskellige nationale indskydergarantifonde.

Efter længere tids forhandlingerne nåede EU’s statsledere i december frem til en aftale, som betyder, at bankunionens indskydergaranti skal strikkes sammen gennem en ‘intergovernmental aftale’.

Det betyder helt konkret, at aftalen ikke er i EU-regi, men er en aftale mellem staterne, som deltager i bankunionen. Både finanspagten og eurozonens krisefond, ESM, er blevet udformet på denne måde.

Sammen med det økonomiske udvalg, ECON, vil de politiske ledere fra EU-parlamentet forkaste aftalen, da de mener, at en tredje intergovernmental aftale på tre år er for meget.

Konsekvensen af spliden er, at bankunionen kan få et problem med at blive færdig inden EU-parlamentsvalget i maj.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top