fbpx skip to Main Content

EU-topmødet ”“ en hån mod de arbejdsløse

Men det mest konkrete i pagten vil være et bidrag på 10 milliarder euro til den Europæiske Investeringsbank, som forventes at kunne føre til investeringer for 60 milliarder euro.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Helle Thorning og de øvrige EU-ledere vil kalde topmødet for et ‘vækst-topmøde’. Men faktum er, at de fleste forslag er luftsteg og vindfrikadeller. Derfor er der heller ingen konkrete tal eller målsætninger for hvor mange jobs de forventer at skabe.

– Det er meget tankevækkende: Når det drejer sig om hvor meget, der skal spares på den offentlige sektor og på velfærden, så er EU-lederne pinligt nøjagtige og truer med bål og brand, hvis ikke kravene overholdes. Men når det gælder om at sikre jobs til de 25 millioner arbejdsløse i EU, så er det hele ufatteligt ukonkret.

– Vækst er blevet ‘sexet’. Det skyldes de højlydte protester fra befolkningerne mod EUs nedskæringspolitik, som har ramt lønmodtagerne, de arbejdsløse og de fattige. Den fremlagte ”vækst- og beskæftigelsespagt” vil ikke skaffe mange jobs og er blot et forsøg på at strø lidt sukker på den ellers uspiselige nedskæringspolitik.

Søren Søndergaard kan i forbindelse med topmødet træffes i Rådsbygningen i Bruxelles og kan nås telefonisk på 00 45 ”“ 40 45 38 49.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top