fbpx skip to Main Content

EU vil have flere penge i 2020

Torsdag lå EU-Kommissionens forslag til budgetrammer for EU i perioden 2014-2020 på bordet. Forslaget imødekommer ikke den danske regerings ønske om en rabat på en milliard kroner om året (i alt 7 milliarder kroner i perioden).
Til gengæld foreslår den at øge indtægterne til EU ”“ dels ved at øge den andel af momsopkrævningen, som går direkte til EU, og dels ved indførelse af en EU-skat på finansielle transaktioner. Tiltagene vil øge EUs indtægter med over 200 milliarder kroner om året og gøre direkte indtægter til hovedparten af indtægterne.
Den danske regering har ikke opgivet ønsket om rabat og støttes tilsyneladende af regeringerne i Holland, Sverige og Storbritannien ”“ som alle har rabatordninger i dag.

– Folkebevægelsens væsentligste bekymring er, at Kommissionen vil gøre hovedparten af EU’s indtægter direkte, så medlemslandene får mindre indflydelse. Det vil være et klart skridt i retning af en direkte EU-skat til en endnu mere centraliseret EU-stat, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU og kan ikke helt følge regeringens rabatønske.

– Så længe politikerne insisterer på, at vi skal være medlem af klubben, hvorfor skal Danmark så have en særlig rabat? Folkebevægelsen vil gerne spare på bidraget til EU, men det sker bedst og mest ærligt ved at bruge hele det årlige medlemsbidrag på 20 milliarder på bedre formål i Danmark og omverden.

Læs mere hos”¦
EU-Kommissionen ”“ klik her!
Notat.dk – klik her!
EUObserver.com ”“ klik her!
EuropeanVoice.com ”“ [klik her!
->http://www.europeanvoice.com//2011/june/financial-transactions-tax-could-raise-30-billion-a-year/71525.aspx]

Back To Top