fbpx skip to Main Content

Euroen er dårlig for økonomien, mener befolkningerne i EU

Alt imens EU’s ledere samles for at tale om EU’s rolle på den globale scene og måder at skærpe harmoniseringen af de europæiske finanspolitiker, viser en ny undersøgelse at store dele af befolkningerne i eurozonen mener, at den fælles valuta har haft en negativ effekt på deres lands økonomi.

Undersøgelsen, som er gennemført af en amerikansk tænketank og som inkluderer 11 EU-lande, viser at 60 procent af franskmændene og mere end halvdelen af de tyske, spanske og portugisiske befolkninger mener at euroen er “en dårlig ting for deres økonomi”. Ud af de lande som er inkluderet i undersøgelsen, mente kun et flertal af befolkningerne i Holland og Slovakiet, at euroen var en god ting.

Det kommer ligeledes frem i undersøgelsen, at selvom de fleste borgere er tilhængere af deres lands EU-medlemskab, så mener befolkningerne at det er de nationale regeringer, frem for EU, der skal være ansvarlige for håndteringen af finanskrisen.

Kun i Tyskland, hvor regeringen allerede har presset på får at få indført sanktioner mod de EU-lande som overtræder EU’s krav til de offentlige finanser, mener lidt over halvdelen af de adspurgte, at EU bør have det primære ansvar for beslutningstagningen på det økonomiske område.

Læs mere hos bl.a EUobserver.com – klik her

Læs rapporten – klik her

Back To Top