fbpx skip to Main Content

Flere kommende EU-kommissærer i farezonen

EU-parlamentet skal tage godkende den nye EU-kommission. Men netop nu er flere kommende kommissærer i farezonen for ikke at blive godkendt af EU-parlamentet.

Det drejer sig om den britiske (Jonathan Hill), den spanske ( Miguel Arias Cañete), den tjekkiske (Vera Jourova) og den ungarske (Tibor Navracsics).

Især Hill er under kraftig kritik og skal en ekstra tur forbi EU-parlamentet for at blive krydsforhørt. Parlamentarikerne mener, at Hill har haft for tæt bånd til den finansielle sektor gennem sit lobbybureau i London. Hill mener selv, at han afskåret alle forbindelser hertil.

Den ungarske kommissær bliver kritiseret på baggrund af den ungarske regerings ret drastiske medielov, som menes at have undertrykt pressefriheden. Navracsics understregede dog, at han ikke længere repræsenterer den ungarske regering. Den tjekkiske kommissær har ifølge parlamentarikerne for “bred en portofølge”.

En fjerde og en af de mest kontroversielle er den spanske Miguel Arias Cañete, som har familieforbindelser til olieindustrien. Cañete står til at blive kommissær for Energi og Klimaforandringer, og solgte i den forbindelse sine aktier i to olieselskaber – til sin egen bror. Cañete finder det uproblematisk, da hans svigerbror er “direkte familie”.

Back To Top