fbpx skip to Main Content

Harmonisering af selskabsskatter på vej i EU

I foråret vil EU-kommissionen genoplive et vidtgående forslag om et fælles grundlag for at opkræve selskabsskat i hele EU. Forslaget vil bryde med en tradition om, at de enkelte EU-lande suverænt bestemmer over egne skatteregler.

Det skriver Politiken på baggrund af et fælles udspil fra den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager og den franske økonomikommissær Pierre Moscovici.

Det er de seneste måneders afsløringer af, hvordan hemmelige skatteaftaler i Luxembourg udhuler skatteindtægterne i andre EU-lande og lader store selskaber slippe meget billigt i skat, der ifølge de to kommissærer har skabt uventet politisk medvind for ændringerne.

Men EU-Kommission fejltolker folkestemningen, hvis de tror, at den udbredte skattely kan bruges som løftestang for mere EU-harmonisering, mener MEP Rina Ronja Kari.

“Det, der er brug for i Europa, er åbenhed og gennemsigtighed. Der er ikke brug for, at EU vil bestemme, hvodan de enkelte lande indretter deres skattesystemer,” siger hun.

Rina Ronja Kari påpeger også, at en fælles europæisk selskabsskat ikke ville have hindret de skatteaftaler, som Luxleaks-afsløringerne har sat på dagsordenen.

“Luxembourg har jo en selskabsskat. Alligevel har store firmaer fået fordelagtige skatteaftaler med en skattebetaling på ned mod en procent. Ingen skatteharmonisering ville have forhindret disse usolidariske aftaler,” siger hun.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top