fbpx skip to Main Content

Irland kan se frem til mere økonomisk diktering fra EU

Finansministrene fra de 16 eurolande mødes i dag, det sker samtidig med, at der er heftige spekulationer om, at Irland snart vil blive tvunget til at acceptere milliarder igennem en økonomisk redningspakke fra EU. Landet vil i så fald være det andet land inden for eurozonen som må reddes med massive kapitalindskud fra EU.

Indtil videre har den irske regering tilkendegivet, at de ikke ønsker at være del af en økonomisk redningspakke. Flere magtfulde eurolande heriblandt Tyskland presser dog på og flere observatører peger på at modstanden i den forbindelse kan smuldre.

Vælger den irske regering at lægge under for presset fra de magtfulde eurolande, vil en redningspakke fra EU ikke være gratis. En redningspakke vil nemlig betyde en delvist afgivelse af suveræniteten over det nationale budget, som med en økonomisk redningspakke fra EU vil blive dikteret af IMF og den europæiske centralbank. Det vil højest sandsynligt betyde yderligere nedskæringer, ligesom der har været snak om at påtvinge ændrede skattesatser i landet.

Den irske regering har allerede annonceret nedskæringer for op til 112 milliarder kroner over de næste fire år, for at sikre at landets økonomi igen kommer i overensstemmelse med de økonomiske regler for euroen.

Læs mere på guardian.co.uk – klik her

Back To Top