fbpx skip to Main Content

Kari om Brexit: Respektér briternes valg

Respekt for befolkningens ønske om at forlade EU og et bredt politisk samarbejde i det britiske parlament skal i centrum. Det mener Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU efter udskydelse af Brexit.

Udskydelse af Storbritanniens exit fra EU til senest den 31. oktober har aktualiseret behovet for at stå fast på en grundlæggende respekt omkring resultatet ved folkeafstemningen om Brexit.

Det siger spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari.

– På begge sider af forhandlingsbordet sider folk, som grundlæggende ikke ønsker, at se Storbritannien forlade EU. Der er derfor en reel risiko for, at EU-tilhængerne vil forhale processen og i sidste ende forsøge at få omstødt befolkningens beslutning, vurderer hun.

Rina Ronja Kari opfordrer derfor EU-modstandere til at holde fokus på to områder i den kommende tid.

– For det første skal afstemningsresultatet om Brexit respekteres. For det andet, så er det i alles interesse, at medlemmer af det britiske parlament indgår et bredt kompromis, der kan levere det, som befolkningen har bedt om, siger Rina Ronja Kari.

Dansk frihedsbrev

Næste skridt i kampen mod EU er at formulere og udbrede forståelsen for et dansk brud med EU – det såkaldte Daxit.

Konkret forestiller Rina Ronja Kari sig, at der igangsættes en intens og længerevarende politisk debat inden en dansk folkeafstemning. Den skal omhandle både EU-medlemskabet og alternativerne hertil.

Den nationale samtale skal gøre det muligt for de danske politikere, at formulere et ‘frihedsbrev’, som kan bruges som udgangspunkt for forhandlingerne med EU. På den måde forhindres det politiske kaos, som udspiller sig i Storbritannien, ligesom Christiansborg får et klart mandat at handle på.

– Erfaringen fra Storbritannien er, at vi skal bruge god tid på at diskutere alternativerne til eksempelvis det Indre Marked inden den endelige skilsmisse-aftalen forhandles på plads. På den måde har vores repræsentanter opbakning fra ikke blot folketinget men også befolkningen, siger Rina Ronja Kari.

Læs mere her: “Sådan kommer Danmark ud af EU” hos Folkebevægelsen mod EU.

Back To Top