fbpx skip to Main Content

Klart tysk nej til fælles budget i euro-zonen

FAGLIGT.EU: [uddrag] De tyske politikere får en klar advarsel fra befolkningen mindre end tre uger før det tyske valg. Vælgerne vil ikke give politikerne mandat til at skære ned i euro-landes gæld. Tyskerne ønsker overhovedet ikke, at der bliver nye overførsler af penge mellem euro-landene. I en meningsmåling siger 70 procent af tyskerne, at de er imod direkte overførsler til lande i eurozonen. 52 procent er imod, at der gives yderligere lån til kriselandene.

De klare udmeldinger kommer i en meningsmåling fra YouGov og understreger, at vælgerne ser EU-politikken som vigtig, når de sætter deres kryds ved valget. Selv om tyskerne ikke ønsker mere integration i EU med overførsler af penge mellem eurolandene, bakker de dog fortsat op om euroen.

60 procent ønsker ifølge meningsmålingen ikke, at D-marken bliver indført igen. Men 55 procent mener, at eurozonen skal have et færre antal medlemmer. Landene i eurozonen bør være mere på økonomisk niveau med Tyskland, siger meningsmålingen mindre end et halvt år, før eurozonen optager Letland.

Meningsmålingen kommer samtidig med, at den franske EU-kommissær Michel Barnier i Euractiv erkender, at mange borgere i EU er bekymrede over, at det europæiske projekt ikke har nogen begrænsning, men bare fortsætter på flere og flere områder. Barnier, der er klar føderalist og dermed tilhænger af et forenet Europa, er selv betænkelig over udviklingen.

(…)

Læs mere på LO & FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top