fbpx skip to Main Content

Ny måling bekræfter islandsk nej til EU

56 pct. af den islandske befolkning ville stemme nej, hvis der var folkeafstemning om EU-medlemskab i dag. Kun 33,2 pct. ville stemme ja. Det fremgår af en ny meningsmåling offentliggjort søndag, som er foretaget af Capacent for den islandske landbrugsorganisation.

Målingen viser også, at 58 pct. af befolkningen ikke har tillid til, at den islandske regering vil forsvare befolkningens interesser i forhandlingerne med EU.

Da en folkeafstemninger kun tæller ja- og nej-stemmer, vil det give 62,8 pct. nej og 37,2 pct. ja ved en folkeafstemning i dag. Tallene er bedre end i en Capacent-måling fra september sidste år foretaget for Sammenslutningen af Islandske Industrier. Da ville 61,5 pct. stemme nej, mens 38,5 pct. ville stemme ja.

I sidste uge gav EU-Kommissionen grønt lys for optagelsesforhandlingerne med den islandske regering, hvilket medførte overskrifter i danske medier som “Island er velkommen i EU”. Det modsatte virker ikke til at være tilfældet – i hvert fald når man taler om medlemskab.


Læs mere på EU News From Iceland, der redigeres af Hjörtur J. Guðmundsson fra ledelsen i Folkebevægelsens islandske søsterorganisation Heimssyn


Læs også artiklen “Klart islandsk flertal mod EU” – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top