fbpx skip to Main Content

Protesterer mod liberalisering af postvæsnet

Postarbejdere fra hele Europa demonstrerede i dag uden for EU-parlamentet i Strasbourg. Postarbejderne er utilfredse med den vedtaget postliberaliseringen i EU og kræver blandt andet en social regulering, der sikrer gode arbejdsforhold, en garanti for bæredygtig posttjenester i Europa og en undersøgelse af de sociale konsekvenser af den fulde markedsåbning.

Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard deltog i demonstrationerne som del af en større gruppe parlamentsmedlemmer fra GUE/NGL-gruppen.

– Vi er meget glade for at få sådan en stor opbakning fra medlemmerne af Europa-Parlamentet, forklarer Cornelia Berger fra UNI Europa Post & Logistics, som har arrangeret demonstrationen

Parlamentarikerne mødtes efterfølgende med repræsentanter fra fagforeningerne og postarbejderne for at diskutere strategier for at sikre postarbejdernes sociale rettigheder efter vedtagelsen af postliberaliseringen i EU.

I de lande hvor postvæsnet allerede er blevet liberaliseret, er mange postarbejdere allerede blevet afskediget og man har oplevet betydelige prisstigninger. Samtidig er overskuddet til de virksomheder som er ansvarlige for postomdelingen steget.

Senest d. 31. december 2010 skal 16 medlemslande have liberaliseret deres markeder, mens de resterende 11 følger trop inden december 2012.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top