fbpx skip to Main Content

Rystende læsning om EU’s regnskab

I dag kl. 9.30 fremlagde Den Europæiske Revisionsret sin årsberetning om EU’s regnskab for 2008. Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet, Søren Søndergaard mener, at den er ”rystende læsning”. Selvom der er sket mindre fremskridt på landsbrugsområdet, så fastslår revisons-beretningen, at når det gælder strukturfondene (det såkaldte ”samhørighedsområde”), ”at mindst 11 pct. af det samlede godtgjorte beløb ikke skulle have været udbetalt”. Det betyder, at omkring 30 milliarder danske kroner på dette område er blevet ulovligt anvendt.

Søren Søndergaard siger:

– Revisionsberetningen om EU’s regnskab er rystende læsning. Alene på et enkelt område er 30 milliarder danske kroner blevet hældt i kloakken.

– På enkelte områder er der sket fremskridt. Men det er helt uantageligt, at der overhovedet ikke er gjort fremskridt vedrørende de såkaldte strukturfonde, hvor mindst 11% af bevillingerne overhovedet ikke burde være udbetalt.

– Det er klart, at jeg ikke kan godkende denne skandale, og jeg opfordrer også de øvrige 12 danske EU-parlamentarikere til at stemme imod godkendelse af dette regnskab.

Søren Søndergaard kan kontaktes på 40 45 38 49.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top