fbpx skip to Main Content

Ukraines kamp for demokrati forsvinder i stormagtspolitik

På EU-topmødet, torsdag til fredag, skal EU-lederne, diskutere flere sanktioner mod Rusland, som følge af folkeafstemningen på Krim. Samtidig ønsker EU en underskrift på associeringsaftalen med Ukraine før landets præsidentvalg den 25. maj.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen, siger:

– Ruslands militære invasion af Krim skal naturligvis fordømmes. Men sanktioner overfor Rusland vil kun føre til yderligere polarisering. Særligt når EU samtidig har tromlet ind med egne politiske og økonomiske interesser i Ukraine. EU har selv været med til at optrappe konflikten med Rusland.

– Hvorfor har EU så travlt med at underskrive associeringsaftalen, inden ukrainerne har afholdt præsidentvalg? Var det ikke på tide, ukrainerne selv fik lov at bestemme deres fremtid. Jeg troede det var det, det hele handlede om – og ikke stormagtspolitik.

– Konflikten i Ukraine handlede først og fremmest om et opgør med korruption og fraværdet af demokrati. Derfor burde EU støtte den ukrainske befolknings fortsatte kamp for at gøre op med oligarkerne. I stedet støtter EU højreekstremisterne, som nu har allieret sig med de selvsamme oligarker.

Yderligere oplysninger
Rina Ronja Kari 0045 2670 1816

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top