fbpx skip to Main Content

Fælles kamp mod social dumping

Effektiv registrering af alle virksomheder, skiltning ved alle byggepladser, bestillleransvar, kædeansvar, ret till uanmeldte besøg og en social protokol i EU er nogle af nøgleordene i den udtalelse, som 185 faglige tillidsrepræsentanter fra hele landet i går vedtog på en konferece under overskriften “stop social dumping”.

Problemerne med social dumping vokset markant siden østudvidelsen i 2004, hvilket blev belyst af både arbejdsmarkedsforskere og hverdagens eksperter fra fagforeninger og arbejdspladser. Konferencen diskuterede ikke kun problemerne, men i høj grad også hvad der bør gøres ved dem. Og her spiller fagforeningerne, Folketinget og EU hver deres roller.

“EU’s regler skal ændres, således at vi igen får ret til at stille samme krav til udenlandske som til danske virksomheder, og til at tage de fornødne kampskridt for at sikre dette. En social protokol til traktaten skal sikre, at faglige og sociale rettigheder er overordnet det indre markeds regler,” hedder det bl.a. i udtalelsen.

Det har umiddelbart lange udsigter, vurderede Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet Søren Søndergaard.
– Indtil da må linjen være, aldrig i livet. Tværs igennem EU-lov til sejr, ellers bliver der aldrig nogen sejr, sagde Søren Søndergaard, som opfordrede til at man sideløbende med at arbejde for en social protokol i EU gennemtvinger det i Danmark, som er nødvendigt for at stoppe social dumping.
– Det er kun ved at tage kampen her og nu, at vi kan skabe forudsætningerne for en traktatændring.

Læs mere på konferencens hjemmeside – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top