fbpx skip to Main Content

Advarsel omkring ny metrolinje i København

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU’s spidskandidat, ønsker tillykke med den kommende metrolinje til Sydhavnen. Men advarer: hvis I ikke passer på, så får I de samme problemer igen på det nye byggeri, som på det igangværende.

Rina Ronja Kari udtaler:

– De problemer med metrobyggeriet, som enhver københavner kender, vil vi risikere at se igen, når der skal laves en ny linje til Sydhavnen. Det er helt afgørende at kommunen får stillet krystalklare krav om lærlinge, om sociale klausuler og naturligvis kædeansvar.

– Byggeriet skal i udbud i hele EU og laves af dem, der vil gøre det allerbilligst. Og dem der gør det allerbilligst er selvfølgelig ikke dem, der har bedst styr på overenskomster, løn og sikkerhed. Derfor kræver det en særlig agtpågivenhed.

– EU regler om udbud, arbejdskraftens frie bevægelighed og forhindringer for faglig konflikt står alt for ofte i vejen for at sikre ordentlige forhold. Så hvis man ikke vil se social dumping igen på det næste metrobyggeri, så er man nødt til at vælge politikere, som kan finde ud af at sige nej og fra til EU-systemet.

– Næsten alle partier taler om social dumping. Men de kommer til kort, når man spørger dem hvad de reelt vil og kan gøre. For de her mekanismer er del af selve kernen i EU-systemet og meget ofte traktatfæstet. Det kræver derfor et mere grundlæggende opgør med EU, hvis problemerne skal løses.

Yderligere kommentarer Rina Ronja Kari: : 26 70 18 16

Back To Top